felhívás / open call

BALATORIUM művészeti rezidenciaprogram 

A BALATORIUM művészeti rezidenciaprogramot hirdet a 2022-es évre különféle területeken és médiumban alkotó művészek számára.

A BALATORIUM A.I.R. 
első évada Tihanyban, a Balaton Limnológiai Kutatóintézettel együttműködésben valósul meg 2022 októberében. A program célja, hogy a résztvevő művészek hely- és kontextusspecifikus kutatásokból kiindulva hozzanak létre új műveket a tudomány és a művészet párbeszédének előremozdításával.

Jelentkezési határidő: 2022 május 15. (éjfél)

 

RÉSZLETEK >> 

PDF FORMÁTUMBAN >>

 

BALATORIUM Artist in Residence programme

BALATORIUM announces an artist residency programme for 2022 for artists working in a variety of fields and mediums.

The first season of BALATORIUM A.I.R. will take place in Tihany, in collaboration with the Balaton Limnological Research Institute, in October 2022. The aim of the programme is for the participating artists to create new works of art based on on-site- and context-specific research, by promoting the dialogue between science and art. 
 
Application deadline: 15 May 2022 (midnight)

DETAILS >>

IN PDF FORMAT >>

A BALATORIUM Bázis weboldalt a PAD Alapítvány szerkeszti a BALATORIUM projekt keretében, amely a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa egyik kiemelt projektje.

A 2023-as Európa Kulturális Fővárosa címet Veszprém városa a környező régióval közösen nyerte el. A Veszprém-Balaton 2023 Zrt - melyet a térség városai és regionális szervezetek tulajdonolnak – fejleszti és koordinálja a programot, a megvalósításba bevonva a régió intézményeit, kulturális szereplőit, civil szervezeteit és közösségeit.

A PAD Alapítvány a környezeti igazságosság szemléletével kutatásokat, szakpolitikai elemzéseket és koncepciókat készít, valamint érdekképviseleti, oktatási és társadalmi érzékenyítést célzó művészeti tevékenységeket végez, a szabadonbalaton ökológiai-művészeti platformnak ad otthont.