felhívás / open call

BALATORIUM művészeti rezidenciaprogram II

A BALATORIUM művészeti rezidenciaprogramot hirdet a 2023-as évre különféle területeken és médiumban alkotó művészek számára.

A BALATORIUM A.I.R. második évada 2023 tavaszán, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóságával együttműködésben valósul meg. A program célja, hogy a résztvevő művészek hely- és kontextus-specifikus kutatásokból kiindulva hozzanak létre új műveket a tudomány és a művészet párbeszédének előremozdításával.

 

Jelentkezési határidő: 2022. október 30. (éjfél)

 

 

RÉSZLETEK >> 

PDF FORMÁTUMBAN >>

 

BALATORIUM Artist in Residence programme II

BALATORIUM announces an artist residency programme for 2023 for artists working in any fields or mediums of art.

The second season of BALATORIUM A.I.R. will be organized in the spring of 2023, in collaboration with the Balaton Uplands National Park Directorate. The aim of the programme is for the participating artists to create new works of art based on site- and context-specific research, by promoting the dialogue between science and art. 

Application deadline: 30 October 2022 (midnight)

 

DETAILS >>

IN PDF FORMAT >>

A BALATORIUM Bázis weboldalt a PAD Alapítvány szerkeszti a BALATORIUM projekt keretében, amely a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa egyik kiemelt projektje.

A 2023-as Európa Kulturális Fővárosa címet Veszprém városa a környező régióval közösen nyerte el. A Veszprém-Balaton 2023 Zrt - melyet a térség városai és regionális szervezetek tulajdonolnak – fejleszti és koordinálja a programot, a megvalósításba bevonva a régió intézményeit, kulturális szereplőit, civil szervezeteit és közösségeit.

A PAD Alapítvány a környezeti igazságosság szemléletével kutatásokat, szakpolitikai elemzéseket és koncepciókat készít, valamint érdekképviseleti, oktatási és társadalmi érzékenyítést célzó művészeti tevékenységeket végez, a szabadonbalaton ökológiai-művészeti platformnak ad otthont.